Fűszeres tészta gyömbérrel és zöldségekkel
- 2 sárgarépa
- 1 cukkini
- 3 szál zöldhagyma
- 1 kanál olaj
- 1 kanál gyufaszál méretűre vágott friss gyömbér
- 1 kanál apróra vágott fokhagyma
- 1 kiskanál szezámolaj
- 1 csésze édesítés nélküli kókusztej
- 1 kanál szójaszósz
- 250g szómen (japán tészta)
- 1 kanál vörös currypaszta
- fél csésze apróra vágott mentalevél
A répát, cukkinit és zöldhagymát vágd gyufaszál méretűre. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a gyömbér és a fokhagyma felét. Pirítsd fél percig, amíg illatozni kezd. Tedd bele a répát, a cukkinit, a szezámolajat és a zöldhagyma felét. Süsd nagy lángon két percig. Tedd bele a gyömbér és a fokhagyma másik felét, és süsd tovább egy percig. Ezután a serpenyőből vedd ki a zöldséget egy tálba. A serpenyőbe öntsd a kókusztejet, a szójaszószt és a curryt. Keverd el alaposan és lassú lángon forrald sűrűre. Ezután add hozzá a megsólt zöldséget és a zöldhagyma másik felét.
Közben főzd meg a tésztát (általában 2 perc elég). Egy nagy edényben keverd össze a zöldséggel. A mentalevelekkel díszítve tálald.